drakensbo.blogg.se

Välkommen till en inredningsintresserad sjuttonårings blogg! Här kommer jag samla mina idéer, tips och tankar om inredning, men också kommer du kunna läsa om annat smått och gått inom kategorin livsstil.

VÄRLDENS GODASTE SOJAFÄRSSÅS

För ett mycket litet tag sen provade jag att laga denna helt veganska sojafärssås och den är heeeellltttt magiskt god! Till och med den mest köttälskande familjemedlemmen som dessutom alltid har ketchup på allt gillade den och hade inte ens ketchup (!!). Att den är vegansk är bara ett + då det är miljövänligt, då det inte stöttar köttsindustrin som bidrar till växthuseffekten och därmed klimatförändringarna genom att släppa ut koldioxid och metangas (metan är till och med värre är CO2). ALLA MÅSTE PROVA DEN!!!! (OBS jag skippade sellerin, hade ingen hemma, men det blev svingott ändå).
 
Du behöver
 
  • 4 msk olivolja
  • 1 gul lök
  • 1 rödlök
  • 6 vitlöksklyftor
  • 2 morötter
  • 2 stjälkar selleri
  • 1 msk tomatpure
  • 400g sojafärs
  • 100g soltorkade tomater
  • 3 dl rött vin
  • 200 ml krossade tomater
  • 2 msk ketcup
  • 1 msk japansk soja
  • 1 buljongtärning, umami eller grönsaks
  • salt och nymald peppar
Till servering
  • Pasta
  • Basilika
Gör såhär
  1. Hacka lök och selleri smått. Riv moroten på grova sidan på rivjärnet. Skiva vitlöken tunt. Hacka soltorkade tomater. Stek allt på medelhög värme i olivoljan tills löken har fått lite färg och är mjuk och fin. Tillsätt tomatpurén och stek i ytterligare 2 minuter.
  2. Tillsätt vegofärsen och fortsätt steka i ca 5 minuter eller tills det får fin färg.
  3. Höj värmen och tillsätt vinet. Nu ska det koka ordentligt så att alkoholen försvinner.
  4. Tillsätt resterande ingredienser och rör runt. Låt såsen koka på medelhög värme i 10 min med lock och sedan typ 6 min utan lock så att den reduceras lite.
  5. Koka pasta och blanda sedan pastan med vegonesen direkt i kastrullen. Dekorera med basilika! Toppa med flingsalt och svartpeppar.
 
 
Taggar: recept, skippa kött, sojafärs, vegan, vegetariskt;
Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar: